28 декември 2009

Копривена супа със сирене и фиде

Нещо разтоварващо като за след празник - "желязна супа" както и казваме в къщи.



1 глава лук и 1 морков се нарязват и се слагат във вряща вода. След като омекнат се прибавя 200г измита и нарязана коприва, 4сл олиото, сол на вкус, чубрица, джоджен, настърган домат и 1/3ч фиде. Вари се до готовност. Застройва се с 2 разбити яйца и 100г натрошено сирене, поръсва с нарязан пресен магданоз.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Салата от макарони с мортадела

Една идейка ако са ви останали шепа сварени макарони :)



Сварените макарони /приблизително 200г/ се изсипват се в купа и се смесват с нарязаната на малки кубчета около 100г мортадела, поръсва се с малко бял пипер. Приготвя се сос от смесените 100мл майонеза, 1сл кисело мляко и 1сл горчица, излива се в купата и всичко се обърква.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Плодово-бишкотена торта



Още една торта, също така лека и приятна на вкус. Идеята взех от форум потребител Елимира. Ето и продуктите:

300 г бишкоти
1 компот от ананас
2-3 бр. банани
1 /3 ч.ч. счукани орехи
600 г заквасена сметана
4-5 с.л. захар
кокосови стърготини

Бишкотите се натрошават, ананасът и бананите се нарязват на малки кубчета. Добавят се орехите, захарта, сметаната и всичко се обърква. В купа се постила алуминиево фолио. Изсипва се сместа, притиска се добре с лъжица, и се оставя поне 8 часа в хладилник. Изважда се, обръща се в тортена чиния. Фолиото се обелва, посипва се обилно с кокосови стърготини.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...